Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Hvilken dyne passer for deg?

    Visste du at vi bruker en tredjedel av livet i sengen? En god natts søvn gjør deg uthvilt og klar for en ny dag. Våre dyner fås i mange kvaliteter i både dun og fiber, slik at du kan velge det som er best for deg.

    Komfortskala

    Vi sorterer dynene våre etter komfortskalaen under. Det gjør det enklere å finne den dynen som passer best for deg og ditt behov. Merkingen finner du også igjen på pakningen på våre produkter.


    Slik velger du

    • Det første du må tenke på er om du er en varm person, eller om du fryser lett.
    • Tenk også etter hva som er gjennomsnittstemperaturen på soverommet ditt. Sover du med vinduet oppe om natten også?
    • Vil du bruke dynen hele året, eller ønsker du å bytte dyne etter årstid?

    Fiber eller dun?

    Du kan velge mellom dyner med fyll av dun og fjær (naturfyll) og dyner med fiberfyll. Som en mellomting mellom fiber og dun har vi også fiberdundyner.

    Fiberdyner

    FIBER er laget av polyester som gir myke, luftige og lettstelte dyner som former seg etter kroppen. Fiber er hygienisk, astma- og allergivennlig. Svale- og helårs fiberdyner er ett-lags dyner, mens en thermodyne består av to lag som er sydd sammen i ytterkantene. Slik dannes et luftlag mellom lagene som gjør at en thermodyne isolerer ekstra godt. Fiberdyner kan vaskes på 60° C, og tørker raskt.

    Fiberdundyner

    Fiberdundyne er fylt med ekstra tynn microfiber (av polyester).  Dynen føyer seg godt rundt kroppen og kjennes ut som dun.

    Dundyner

    DUN er et varmeisolerende naturmateriale som gir hurtig oppvarming, og former seg godt rundt kroppen. Dun er bedre enn fiber på å kvitte seg med fuktighet. Et høyt duninnhold, gir en lett dyne. Dun har en unik evne til å holde på luft, og holder dermed på varmen man avgir mens man sover. I tillegg trekker dun til seg fuktigheten som kroppen produserer. Dundyner er derfor behagelige uten at de blir klamme.

    Dundyner har lang levetidog er miljøvennlige. Alle våre dynetrekk er duntette, og dundynene kan vaskes på 60° C. Etter vask anbefales tørking i tørketrommel – gjerne med tennisballer/tørkeballer.

    Andel dun/fjær

    Jo høyere andel dun du velger, jo høyere kvalitet og lettere dyne får du. Fyllvekten varierer ut ifra varmekomfort, men også mengden dun og fjær. En dyne med høyere andel fjær i forhold til dun vil være tyngre enn en med høyere andel dun (selv om de har lik varmekomfort).

    Moskusand

    Moskusand er en ekstra stor and, og har dermed også større dun.  Dunen fra moskusand har «mothaker» som gjør at den hekter seg sammen og danner store «dunballer» som dermed holder ekstra godt på luften.

    Bæreevne

    Luft skaper isolasjon, og hvert dun holder på lufta mellom de mange fibrene som stråler ut fra dunkjernen. For at en dyne skal isolere må den inneholde mye luft. Kvaliteten på dun blir ofte betegnet gjennom begrepet bæreevne, og sier noe om dunens evne til å holde på luft. I Kid har vi valgt å forklare dunens isoleringsevne ved hjelp av vår komfortskala.

    Valg av størrelse

    Dynen bør være minimum 20cm lenger enn din lengde. Våre dyner for voksne kommer i disse størrelsene:

    • 140 x 200 cm
    • 140 x 220 cm (ekstra lang)
    • 200 x 220 cm (dobbeldyne)

    Økotex

    Alle våre dyner og puter er Økotex-merket. Det betyr strenge krav og lave grenseverdier for restinnhold av helseskadelige kjemikalier. Alvøy-serien er godkjent og anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og fås til hele familien. Les mer om Økotex her.

    Les mer om valg av riktig dyne i vår soveromsguide og les om vask og vedlikehold av dundyner og -puter her

    Se alle våre dyner her